Sagrat Cor Residència per a gent gran i Centre de Dia logo color

Sagrat Cor és una residència per a gent gran amb 81 places àmplies, amb habitació individual, i centre de dia amb 12 places més situada a Banyoles.

Ens trobaràs al centre de Banyoles, a 10 minuts de Girona i 30 minuts d’Olot.

Informació de contacte
Segueix-nos:
Torna al menú

Sagrat Cor

  /  Consells   /  ALIMENTACIÓ EN L’EDAT AVANÇADA
Menú de temporada, equilibrat i adequat per a tothom

ALIMENTACIÓ EN L’EDAT AVANÇADA

Els requeriments nutricionals defineixen la quantitat d’energia i nutrients (hidrats de carboni, greixos, proteïnes, sals minerals, vitamines i aigua) necessaris per satisfer les necessitats de l’organisme. Aquestes necessitats varien segons cada etapa de la vida i segons una sèrie de factors que influeixen (pes, alçada, estat de salut, sexe, edat i activitat física).

A mesura que avança l’edat, s’alenteix el metabolisme, no hi ha creixement corporal i disminueix la reparació cel·lular.

Es perd teixit muscular, que és més actiu metabòlicament i es dóna un augment del teixit gras. D’altra banda l’activitat física, que afavoreix el manteniment de la musculatura i augmenta els requeriments nutricionals, disminueix.

Tots aquest factors provoquen una disminució de les necessitats energètiques.

En general es calcula que les necessitats d’energia es troben entorn de les 2000 kcal/dia en els homes i les 1.800 kcal/dia en les dones, i que cal evitar aportacions inferiors a les 1700 kcal/dia.

Cal remarcar el fet de que les situacions de malaltia, l’estrès emocional i la malnutrició poden fer augmentar aquests valors.

Deixa un comentari