Sagrat Cor Residència per a gent gran i Centre de Dia logo color

Sagrat Cor és una residència per a gent gran amb 81 places àmplies, amb habitació individual, i centre de dia amb 12 places més situada a Banyoles.

Ens trobaràs al centre de Banyoles, a 10 minuts de Girona i 30 minuts d’Olot.

Informació de contacte
Segueix-nos:
Torna al menú

Sagrat Cor

  /  Activitats   /  Projecte “Apadrinar un avi”
Projecte “Apadrinar un avi”

Projecte “Apadrinar un avi”

Un any més ens sumem al projecte “Apadrinar un avi” de Caritas. I és que com ja ve a ser una tradició, amb l’inici del curs, centenars d’estudiants i voluntaris de Caritas s’apunten al programa d’acompanyament a la gent gran per compartir vivències amb els usuaris de les residències de Catalunya, entre elles, el Sagrat Cor.

 

Què és el programa “Apadrinar un avi”?

Aquest és un programa d’acompanyament que té per objectiu fomentar les relacions intergeneracionals, acompanyar, i lluitar contra la solitud de les persones grans.

La idea és concertar trobades, passejades o converses per compartir estones, vivències, experiències, saviesa i compartir punts de vista entre generacions diverses. A més de fomentar l’autoestima i el benestar de les persones grans.

A qui va destinat?

A les persones grans que viuen i són usuàries de centres residencials i tenen ganes d’implicar-se en el projecte. I, per altra banda, a alumnes dels últims cursos d’ESO i Batxillerats de centres educatius.

 

Ens hi sumem per compartir experiències

Des del Sagrat Cor no volem perdre l’oportunitat de gaudir d’aquestes trobades que, com hem pogut experimentar en edicions anteriors, són del tot beneficioses. Veiem que participant-hi es crea un vincle molt bonic entre el resident i l’estudiant, es comparteixen estones de vida i s’enriqueixen les dues parts.

 

El primer contacte

Després de fer les presentacions entre els joves i els residents, fa uns dies que vàrem fer la primera sortida conjunta per visitar la muralla de Banyoles. Aquest any es faran sortides quinzenals que serviran per prendre contacte.

Creiem que experiències com aquesta es potencien els valors de la convivència i el respecte entre les persones grans i els joves.

Deixa un comentari