Sagrat Cor Residència per a gent gran i Centre de Dia logo color

Sagrat Cor és una residència per a gent gran amb 81 places àmplies, amb habitació individual, i centre de dia amb 12 places més situada a Banyoles.

Ens trobaràs al centre de Banyoles, a 10 minuts de Girona i 30 minuts d’Olot.

Informació de contacte
Segueix-nos:
Torna al menú

Sagrat Cor

  /  Consells   /  Beneficis cognitius de viure en zones verdes per a la gent gran
beneficis cognitius de viure en zones verdes per a la gent gran

Beneficis cognitius de viure en zones verdes per a la gent gran

Segurament has sentit a parlar dels beneficis cognitius de viure en zones verdes per a la gent gran, però saps per què aquest entorn pot ser tan positiu per a les seves capacitats cognitives? En aquest article, explorarem aquest tema i revelarem com la connexió amb la natura pot millorar la salut mental i el benestar de les persones grans.

 

Beneficis cognitius de viure en zones verdes 

Millora de la Memòria i l’Atenció

Viure envoltat de zones verdes ofereix un entorn relaxant i estimulant per a tothom, i més per a la gent gran. Diversos estudis han demostrat que passar temps en la natura pot millorar la memòria i l’atenció. L’exposició a paisatges naturals ajuda a reduir l’estrès i la fatiga mental, permetent que el cervell funcioni de manera més eficient.

 

Estimulació Cognitiva

La vida en zones verdes ofereix una gran varietat d’estímuls cognitius per a la gent gran. Caminar per camins ombrívols, observar la fauna i flora, o participar en activitats de jardineria estimula la ment i fomenta l’activitat cerebral. Aquests entorns naturals proporcionen una oportunitat per a l’aprenentatge continu, la descoberta i la curiositat, mantenint la ment àgil i en moviment.

 

El jardí del Sagrat Cor

L’espai exterior de la residència conforme un espai idíl·lic per fomentar tots aquests aspectes. Les flors del nostre jardí, les zones d’ombra o l’hort són emplaçaments ideals per mantenir un estil de vida saludable. A més, a nosaltres ens agrada molt compartir l’espai i passar estones a l’aire lliure, sigui per cuidar i mantenir l’hort, escoltar música o fer activitats.

 

 

En resum, viure en zones verdes té beneficis cognitius significatius per a la gent gran. Amb un entorn més verd, l’envelliment cognitiu es pot retardar i les capacitats mentals es poden mantenir més temps. Passar temps en la natura no només és relaxant, com ja hem vist, també ofereix una oportunitat per a l’estimulació cognitiva i l’activitat mental.

Per tant, assegurar-se que les persones de la tercera edat tenen accés a àrees verdes, com la que tenim a la residència, pot ser una estratègia eficaç per promoure el seu benestar i la seva salut cognitiva.

Deixa un comentari