Sagrat Cor Residència per a gent gran i Centre de Dia logo color

Sagrat Cor és una residència per a gent gran amb 81 places àmplies, amb habitació individual, i centre de dia amb 12 places més situada a Banyoles.

Ens trobaràs al centre de Banyoles, a 10 minuts de Girona i 30 minuts d’Olot.

Informació de contacte
Segueix-nos:
Torna al menú

Sagrat Cor

  /  Activitats   /  Beneficis de jugar a bingo per a gent gran
Beneficis de jugar a bingo per a gent gran

Beneficis de jugar a bingo per a gent gran

Algunes de les estones lliures són sinònim de bingo!

Les tardes de jocs són molt agraïdes i resulten una de les activitats estrella del Sagrat Cor. Per això, avui us volem explicar els beneficis de jugar a bingo per a gent gran.

 

Podríem dir que la memòria i la concentració són les dues qualitats que més treballem. I és que tots els residents escolten atentament els números que surten del bombo, repassen el seu cartró i, si el veuen, corren a marcar-lo.

Per a molts aquest és un moment de diversió i adrenalina, i s’ho passen d’allò més bé.

 

Beneficis de jugar a bingo per a gent gran

Però a part de passar-ho bé també treballem aspectes molt importants.

  • Exercitem diverses habilitats cognitives. Jugar a bingo implica estar atents, escoltar i ser ràpid. Durant els breus segons en què s’anomena un número o un altre, la ment s’entrena per a complir aquests aspectes.
  • Ajuda a treballar la memòria. El bingo fa que les neurones s’activin i ens concentrem més, per tant, ens ajuda a exercitar la memòria i les seves habilitats, cosa que fa disminuir l’aparició de pèrdua de memòria. Però també cal dir que és beneficiós per enfortir la salut cerebral en general.
  • Afavoreix la coordinació ocular. Quan ens fem grans la nostra vista es ressenteix. L’ull es cansa i perd elasticitat, per això, jugar a bingo afavoreix la rapidesa visual i la coordinació mà-ull.
  • Millora l’autoestima. Els jocs participatius afavoreixen el sentiment de pertinença i, de retruc, milloren l’estat d’ànim. També són grans aliats contra la depressió.

 

 

Com ja sabeu, des del Sagrat Cor treballem per vetllar i tenir cura de la salut física i mental dels nostres residents i usuaris de centre de dia. Amb activitats com aquesta intentem treballar i exercitar la ment per aconseguir beneficis generalitzats.

Els beneficis de les nostres partides de bingo són múltiples, ho hem vist, però també cal dir que afavoreix la salut en general, promou la salut mental i millora les habilitats de la memòria.

Deixa un comentari