Sagrat Cor Residència per a gent gran i Centre de Dia logo color

Sagrat Cor és una residència per a gent gran amb 81 places àmplies, amb habitació individual, i centre de dia amb 12 places més situada a Banyoles.

Ens trobaràs al centre de Banyoles, a 10 minuts de Girona i 30 minuts d’Olot.

Informació de contacte
Segueix-nos:
Torna al menú

Sagrat Cor

  /  Consells   /  Beneficis de la música en gent gran
Beneficis de la música en gent gran

Beneficis de la música en gent gran

Volem dedicar aquestes línies a parlar dels beneficis de la música en gent gran.

A tots ens agrada escoltar música, cantar-la o entonar-la. La música pot tenir un gran impacte en qualsevol persona, però en persones grans té la capacitat d’evocar records.

Aquest és un dels motius per els quals la musicoteràpia és un dels tractaments més eficaços per les persones que pateixen algun tipus de malaltia o trastorn cognitiu.

Al Sagrat Cor posem valor en aquest aspecte, per això, moltes de les activitats que fem hi estan relacionades.

 

Què és la musicoteràpia?

La teràpia musical, o musicoteràpia, és l’exercici que utilitza la música o els seus elements: el ritme, la melodia, la lletra o el so; per a facilitar la comunicació, el moviment o l’expressió d’una persona.

Entenem i utilitzem la música com a una experiència sensorial que ajuda a activar diverses àrees del cervell. I això ajuda al fet que aquest múscul sigui treballat des de diversos punts de vista:

 • Cognitiu: en recordar la lletra o la melodia.
 • Sensorial i emocional: en recordar les vivències viscudes amb aquella música.
 • Físic: en fer-nos moure i ballar.

 

Per a què utilitzem la musicoteràpia?

La musicoteràpia és útil per a tractar certs trastorns emocionals, però també serveix per a millorar el dia a dia i la qualitat de vida dels residents.

La música és un mitjà d’expressió amb efectes emocionals i motivacionals. Ho veiem cada vegada que fem alguna activitat relacionada amb la música.

Els beneficis de la música en gent gran són molts, a continuació els veurem, però, a més, la teràpia musical actua de dues maneres.

 • De forma activa. Permet que la persona visqui el contacte amb la música d’una manera activa amb la participació de l’actuació cantant o tocant un instrument. En aquest cas també ajuda a treballar la part física, ja que l’exercici actiu demana d’una certa involucració.
 • De forma receptiva o indirecta. Fent que la música aporti relaxació. En aquest cas l’exercici és viu d’una manera més tranquil·la i suau.

 

Beneficis de la música en gent gran

Els beneficis més importants de la música en la gent gran es veuen en el sistema sensorial, motor i cognitiu. Així doncs, la música és bona per a:

 • Estimular el pensament i la memòria.
 • Augmenta la capacitat d’aprenentatge i la capacitat d’atenció.
 • Afavoreix a mantenir la mobilitat de les articulacions.
 • Ajuda a disminuir el nivell d’ansietat.
 • Afavoreix a les interaccions socials
 • Millora l’autoestima.

 

Per aconseguir aquests objectius podem posar en pràctica diverses activitats relacionades amb la música. Per exemple, al Sagrat Cor, dediquem cada matí de dilluns a una sessió musical en directe on els nostres residents canten, ballen o toquen algun instrument.
Vols saber quines altres pràctiques duem a terme?

Contacta amb nosaltres i t’ho explicarem de manera personalitzada.

Deixa un comentari