Sagrat Cor Residència per a gent gran i Centre de Dia logo color

Sagrat Cor és una residència per a gent gran amb 81 places àmplies, amb habitació individual, i centre de dia amb 12 places més situada a Banyoles.

Ens trobaràs al centre de Banyoles, a 10 minuts de Girona i 30 minuts d’Olot.

Informació de contacte
Segueix-nos:
Torna al menú

Sagrat Cor

  /  Consells   /  CAMINAR LENT POT SIGNIFICAR RISC D’ALZHEIMER?
CAMINAR LENT POT SIGNIFICAR RISC D'ALZHEIMER?

CAMINAR LENT POT SIGNIFICAR RISC D’ALZHEIMER?

L’altre dia vam llegir en La Vanguardia, que caminar lentament en la tercera edat pot ser una alerta que pateix alzheimer. La causa és perquè la velocitat depèn de la quantitat de plaques de beta-amiloide acumulades en el cervell. Aquest fet es basa en un estudi realitzat en Neurology, realitzat per investigadors de l’hospital universitari de Toulouse, França, que el que han fet ha estat quantificar la quantitat de plaques de beta-amiloide presents en el cervell en una mostra de 128 persones amb una mitjana de 76 anys sense demència, però sí amb problemes de memòria, i han mesurat la seva velocitat quan caminaven.

El resultat va ser que era possible que certes alteracions en caminar juntament amb problemes de memòria puguin ser una alerta per identificar l’alzheimer.

Marcos Llanero, el coordinador del grup de neurogeriatria de la Societat Espanyola de Neurologia, afirma que l’alzheimer provoca trastorns en la marxa i en l’activitat motora però que és impossible concloure que una persona, per caminar lent, pateixi en aquest moment o en un futur, d’alzheimer.

Malgrat els resultats de l’estudi, Llanero apunta que l’acumulació d’amiloide no pot determinar que una persona desenvolupi o no aquesta malaltia, afirma que per diagnosticar aquesta malaltia degenerativa, el fonamental és realitzar la prova de memòria.

No és la primera vegada que científics estudien aquest fet, el de relacionar el fet de caminar lent amb l’alzheimer, això sí, l’exercici físic en ancians prevé l’alzheimer i millora la situació de demència.

És per això que aconsellem sempre fer exercici físic, sempre al nivell de cadascú, per exemple, és molt recomanable caminar 1 hora al dia.

 

#residenciagentgran #alzheimer #malaltiesgentgran #residenciagirona

Deixa un comentari