Sagrat Cor Residència per a gent gran i Centre de Dia logo color

Sagrat Cor és una residència per a gent gran amb 81 places àmplies, amb habitació individual, i centre de dia amb 12 places més situada a Banyoles.

Ens trobaràs al centre de Banyoles, a 10 minuts de Girona i 30 minuts d’Olot.

Informació de contacte
Segueix-nos:
Torna al menú

Sagrat Cor

  /  General   /  Com combatre la nostàlgia de Nadal?

Com combatre la nostàlgia de Nadal?

Diuen que el Nadal és una època plena d’il·lusió i alegria, malauradament, moltes persones el viuen amb tristor i enyorament. Per totes elles, Nadal és un període marcat per la solitud i el record dels que ja no hi són. Com podem combatre la nostàlgia de Nadal?

El Nadal i la nostàlgia

Arriben les festes de Nadal, una època de celebracions familiars i retrobades, però a vegades amb el pas dels anys, i més notablement quan s’arriba a la vellesa, el significat del Nadal canvia.

Habitualment per la gent gran, el Nadal passa a ser una època de l’any marcada per la tristesa a causa de la melangia d’aquells que ja no hi són.  Aquest sentiment de mancança augmenta també la percepció de solitud, generant d’aquesta forma, un ambient d’abatiment i desànim en els nostres familiars.

Com podem ajudar?

És molt important compartir  moments de qualitat amb els nostres familiars, però encara ho és més reforçar aquesta companyonia en aquest període de l’any en el qual es poden sentir més vulnerables.

Primerament, ajuda’ls a combatre la solitud i a sentir-se més feliços regalant el teu temps i compartint les teves vivències! Una atenció amorosa i càlida, acompanyada d’empatia serà la millor solució per aquests dies. Envoltar-los de comprensió i amor servirà per aconseguir que puguin deixar enrere la tristesa i centrar-se en l’afecte que sí que poden gaudir.

Si tens algun familiar llunyà, truca’l sovint i no perdis el contacte. Si tens un veí/na que es troba sol, fes-li saber que pot comptar amb tu si ho necessita. També pots apuntar-te a algun programa voluntari per combatre la solitud en la tercera edat com per exemple: apadrina un avi.

Compartir el teu temps i la teva calidesa pot suposar un gran canvi en tu i en la resta de persones.

El Nadal al Sagrat Cor

Al Sagrat Cor, procurem omplir de joia el Nadal dels nostres residents amb una àmplia programació d’activitats pensades per combatre la solitud. Per fer-ho, preparem esdeveniments on participen els nostres residents, els nostres usuaris de dia i els/les nostres professionals.

Per combatre la nostàlgia de Nadal i viure un Nadal ple d’alegria, regala amor, temps i empatia. Bones Festes i feliç any nou!

Deixa un comentari