Sagrat Cor Residència per a gent gran i Centre de Dia logo color

Sagrat Cor és una residència per a gent gran amb 81 places àmplies, amb habitació individual, i centre de dia amb 12 places més situada a Banyoles.

Ens trobaràs al centre de Banyoles, a 10 minuts de Girona i 30 minuts d’Olot.

Informació de contacte
Segueix-nos:
Torna al menú

Sagrat Cor

  /  General   /  Com escollir un calçat adequat per a la gent gran

Com escollir un calçat adequat per a la gent gran

Estàs pensant a comprar unes noves sabates per aquesta temporada tardor-hivern? Escollir un calçat sempre és una decisió difícil, però quan hem d’escollir un calçat adequat per a gent gran, encara ho és un xic més.

Un bon calçat sempre serà còmode, estable i agradable al peu. Quins factors hauríem de tenir en compte a l’hora de triar-ne un o un altre per als nostres familiars? En aquest article parlarem de recomanacions específiques a l’hora d’escollir un bon calçat per a les persones grans.

Aspectes a tenir en compte a l’hora d’escollir un bon calçat per a la gent gran:

  1. Indiferentment de l’edat o els problemes ossis o posturals que tinguem, a l’hora d’escollir un bon calçat és fonamental que aquest s’adapti i respecti l’anatomia dels nostres peus. Això afavorirà la funció biomecànica d’aquests acompanyant l’acció de la marxa.
  2. Escollir la talla adequada del nostre calçat i procurar que aquest s’adapti al nostre peu i el subjecti degudament però sense oprimir, serà -sens dubte- un aspecte a tenir en compte en la nostra selecció.
  3. És sempre recomanable que el calçat sigui lligat. Aquest fet els ajudarà a sentir-se segurs en cada passa. En cas que el calçat sigui destapat, ens haurem d’assegurar queestà degudament lligat de la part posterior i que el peu no fa moviments estranys en
  4. Sempre que es pugui escollir, que tingui un tancament amb velcro. Aquest fet afavorirà l’autonomia de calçar-se o descalçar-se.
  5. Un calçat lleuger, de teixit flexible i transpirable i sola antilliscant també previndrà de possibles lesions o caigudes. El teixit pot ser més o menys tapat, però sempre serà important que sigui adequat per a cada estació.
  6. L’arrodoniment de la punta de la sabata afavorirà a la posició natural dels dits, donant-los més espai i, per tant, més amplitud.
  7. En cas que s’utilitzin plantilles, sempre les haurem de comprovar el nostre calçat i ens assegurarem que són compatibles.
  8. Ja per últim, donat que al final del dia els peus tenen tendència a inflar-se, comprovarem que les nostres sabates ens van bé també al final de la jornada.

La importància d’escollir un bon calçat

Escollir un calçat adequat per a la gent gran és impotant, hem de posar-hi una cura i atenció especial en les persones grans.
Les persones grans acostumen a tenir dolors de peus o problemes derivats a caminar.
Prendre la decisió més òptima a l’hora d’adquirir un nou calçat pels nostres familiars, els ajudarà a millorar la seva salut i benestar, al mateix temps que evitarem possibles lesions, molèsties o caigudes.

Al Sagrat Cor, els nostres residents compten amb un servei de fisioteràpia específic per a cada usuari i ens preocupem per la salut podal de la tercera edat.

Deixa un comentari