Sagrat Cor Residència per a gent gran i Centre de Dia logo color

Sagrat Cor és una residència per a gent gran amb 81 places àmplies, amb habitació individual, i centre de dia amb 12 places més situada a Banyoles.

Ens trobaràs al centre de Banyoles, a 10 minuts de Girona i 30 minuts d’Olot.

Informació de contacte
Segueix-nos:
Torna al menú

Sagrat Cor

  /  Activitats   /  Els beneficis de la lectura en la tercera edat
beneficis de la lectura en la tercera edat

Els beneficis de la lectura en la tercera edat

Llegir ens fa estar vius. Els beneficis de la lectura en la gent gran són molts més dels que ens podem imaginar. La lectura influeix en la manera de veure i entendre la vida. Llegint aprenem, ens informem, somiem i viatgem i fer-ho és recomanable en qualsevol moment de la vida. Però, possiblement, quan ens fem grans és més recomanable que mai.

La lectura ajuda a fomentar la imaginació i millora la memòria. Ara bé, també és un bon aliat per combatre la soledat. Volem explicar els avantatges de llegir en la tercera edat per entendre perquè des del Sagrat Cor motivem i incentivem que els nostres residents agafin un llibre, una revista o un diari i s’endinsin entre línies.

 

Beneficis de la lectura en la tercera edat

  • Millora la capacitat de concentració. Seguir una història obliga el nostre cervell a concentrar-se i això ajuda a futures accions.
  • Afavoreix l’entreteniment. Llegir estimula la imaginació i promou l’entreteniment.
  • Millora la memòria. La concentració i l’entreteniment actua favorablement en la memòria en les persones grans. La lectura incita a estar atent per no perdre el fil del que s’està llegint, recordar diàlegs i episodis passats que ajuden a mantenir la memòria desperta. I, a més a més, també afavoreix a recordar més i millor les coses.
  • Augmenta l’autoestima. La lectura aporta una sensació de benestar molt agradable. A la tercera edat és molt important sentir-se bé i relaxat. Per tant, una activitat lúdica com la lectura, ajuda a millorar l’autoestima.
  • Ajuda a prevenir malalties com l’Alzheimer.

 

A part d’aquests, també hi ha altres beneficis de la lectura en la tercera edat dels quals tenen en comú l’estimulació cognitiva. Ja que llegint estimulem el que comentàvem, la concentració i la memòria, dos aspectes molt importants.

 

Així doncs, la lectura en la tercera edat és una activitat beneficiosa i lucrativa en molts sentits. En les estones lliures recomanem als residents que llegeixin per entretenir-se i informar-se, sigui un llibre o un diari. Alguns d’ells són apassionats de la lectura i deixen perdre l’oportunitat d’endinsar-se en algunes de les històries explicades als llibres que tenim o de seguir l’actualitat a través del diari.

Deixa un comentari