Sagrat Cor Residència per a gent gran i Centre de Dia logo color

Sagrat Cor és una residència per a gent gran amb 81 places àmplies, amb habitació individual, i centre de dia amb 12 places més situada a Banyoles.

Ens trobaràs al centre de Banyoles, a 10 minuts de Girona i 30 minuts d’Olot.

Informació de contacte
Segueix-nos:
Torna al menú

Sagrat Cor

  /  Activitats   /  Estimulació basal en la gent gran
estimulació basal

Estimulació basal en la gent gran

L’estimulació basal i l’estimulació sensorial són dues tècniques terapèutiques que s’utilitzen per millorar la qualitat de vida de les persones grans.

 

Què és l’estimulació basal?

L’estimulació basal consisteix en proporcionar estímuls suaus i continuats a través del contacte físic, el moviment i la interacció amb l’entorn. Aquesta tècnica busca despertar i potenciar les capacitats sensorials i motrius de la persona, fomentant la comunicació i millorant la seva autopercepció.

 

Què és l’estimulació sensorial?

D’altra banda, l’estimulació sensorial implica l’ús d’estímuls com llums, colors, música, aromes i textures per estimular els sentits i promoure la relajació, l’atenció i la concentració. Aquesta teràpia ajuda a alleujar l’estrès, millorar la memòria i augmentar la interacció social.

 

Usos terapèutics en les persones grans

En la gent gran, aquestes tècniques tenen diverses aplicacions beneficioses.

L’estimulació basal pot ajudar a reduir l’agitat i l’ansietat en persones amb demència, millorant la seva comunicació no verbal i afavorint la interacció amb l’entorn. Per la seva banda, l’estimulació sensorial pot contribuir a disminuir l’aïllament social, promoure l’estat d’ànim positiu i augmentar la participació en activitats recreatives.

 

En resum, l’estimulació basal i l’estimulació sensorial són estratègies terapèutiques valuoses per a la gent gran, ja que milloren la seva qualitat de vida, estimulen els seus sentits i potencien la seva interacció amb l’entorn i els altres. Aquestes tècniques promouen el benestar i el desenvolupament global de les persones grans, afavorint una vida més activa i plena.

Deixa un comentari