Sagrat Cor Residència per a gent gran i Centre de Dia logo color

Sagrat Cor és una residència per a gent gran amb 81 places àmplies, amb habitació individual, i centre de dia amb 12 places més situada a Banyoles.

Ens trobaràs al centre de Banyoles, a 10 minuts de Girona i 30 minuts d’Olot.

Informació de contacte
Segueix-nos:
Torna al menú

Sagrat Cor

  /  General   /  Facilitem els tràmits per a la sol·licitar de la llei de dependència
Facilitem els tràmits per a la sol·licitar de la llei de dependència

Facilitem els tràmits per a la sol·licitar de la llei de dependència

Des de la residència us ajudem a sol·licitar l’ajuda de la llei de dependència i altres ajudes que ofereix la Generalitat de Catalunya i el seu departament d’Afers Socials, siguin prestacions de serveis o prestacions econòmiques.

Sabem que sovint aquesta feina pot ser feixuga, per això, l’equip de treball social del Sagrat Cor estan a la vostra disposició per gestionar qualsevol necessitat d’aquest tipus.

Ells s’ocupen d’informar, orientar i proporcionar solucions als residents i als seus familiars.

 

Què és la llei de dependència?

La dependència és un estat de caràcter permanent en què es troben les persones que necessiten l’atenció i l’ajuda d’una altra persona per dur a terme les activitats bàsiques de la vida diària.

La Llei de la dependència es va crear per donar suport a aquelles persones que es troben en situació de dependència a través de recursos assistencials o serveis. Aquesta llei és gestionada pel Departament de Treball, Afers Socials i Família de la Generalitat de Catalunya.

 

Graus de dependència

  • Grau I. Dependència moderada. Es considera que una persona té un grau de dependència moderada quan necessita ajuda per dur a terme diverses activitats bàsiques de la vida diària, almenys una vegada al dia, o té necessitats d’ajuda intermitent o limitada per a la seva autonomia personal.
  • Grau II. Dependència severa. Es considera que una persona té un grau de dependència severa quan necessita ajuda per a diverses activitats bàsiques de la vida diària dues o tres vegades al dia, però no requereix la presència permanent d’una persona cuidadora o té necessitats d’ajuda extensa per a la seva autonomia personal.
  • Grau III. Gran dependència. Es considera que una persona té una gran dependència quan necessita ajuda per realitzar diverses activitats bàsiques de la vida diària unes quantes vegades al dia i, per la seva pèrdua total d’autonomia mental o física, necessita la presència indispensable i contínua d’una altra persona o té necessitat d’ajuda generalitzada per a la seva autonomia personal.

 

 

A part dels tràmits per sol·licitar la llei de dependència, les treballadores socials també ofereixen ajuda en:

  • Gestió de documentació, en general
  • Generar informes socials
  • Tràmits referents a la discapacitat
  • Tràmits d’incapacitacions
  • Promoció de les relacions amb la família i la comunitat
  • Coordinació amb recursos externs

 

Tot plegat amb una finalitat molt clar: fer la vida dels familiars i residents més fàcil.

Necessites que t’ajudem en alguna cosa?

Deixa un comentari