Sagrat Cor Residència per a gent gran i Centre de Dia logo color

Sagrat Cor és una residència per a gent gran amb 81 places àmplies, amb habitació individual, i centre de dia amb 12 places més situada a Banyoles.

Ens trobaràs al centre de Banyoles, a 10 minuts de Girona i 30 minuts d’Olot.

Informació de contacte
Segueix-nos:
Torna al menú

Sagrat Cor

  /  Activitats   /  Finalitza el projecte “Apadrina un avi”
apadrina un avi

Finalitza el projecte “Apadrina un avi”

Durant el darrer any, amb la col·laboració de quatre joves de Banyoles, alguns dels avis de la residència han tingut l’oportunitat de gaudir del projecte “Apadrina un avi”.

Aquesta iniciativa de voluntariat impulsada per Càritas tenia la finalitat de posar en contacte i persones joves, principalment estudiants, amb persones grans per fomentar la relació entre ells. També, un altre dels objectius de les trobades és el de fomentar la conversa. Volíem compartir experiències i barrejar generacions diferents per passar una estona divertida, explicant vivències intergeneracionals. Potenciant el contacte entre avis i joves, que malauradament sol ser poc freqüent en la societat actual.

Des del Sagrat Cor hem volgut treballar-hi posar de manifest la importància d’un envelliment actiu i acompanyat, lluny de la solitud, afavorint la socialització.

En un inici, aquestes trobades es feien a l’exterior, passejàvem pels carrers de Banyoles. Però l’arribada de la pandèmia de la Covid-19 va obligar a aturar aquestes sortides i a traslladar el contacte en un entorn diferent. Així que durant els darrers mesos ens hem comunicat escrivint cartes.

El passat 7 de juny vam posar fi a aquesta activitat amb una videotrucada grupal on joves i grans es van acomiadar amb el desig de poder-se retrobar ben aviat.

Per acabar, volem agrair el compromís i la implicació dels joves que han participat en aquesta iniciativa. Els avis i àvies que hi han participat s’han sentit acompanyats, escoltats i han gaudit de la conversa oferta.

 

Deixa un comentari