Sagrat Cor Residència per a gent gran i Centre de Dia logo color

Sagrat Cor és una residència per a gent gran amb 81 places àmplies, amb habitació individual, i centre de dia amb 12 places més situada a Banyoles.

Ens trobaràs al centre de Banyoles, a 10 minuts de Girona i 30 minuts d’Olot.

Informació de contacte
Segueix-nos:
Torna al menú

Sagrat Cor

  /  Activitats   /  Jocs personalitzats per a gent gran. “Qui és qui?”
Jocs personalitzats per a gent gran sagrat cor banyoles

Jocs personalitzats per a gent gran. “Qui és qui?”

Crear jocs personalitzats per a gent gran és d’allò més divertit. La creativitat no té fi i més si es vol aplicar a l’oci. Avui us volem explicar una de les activitats amb les quals hem estat treballant els últims dies i amb la que hem treballat la motricitat, l’autoestima, la memòria i la concentració, entre altres aspectes.

 

Qui és Qui?

Al llarg de la vida tothom ha jugat alguna vegada al mític joc “Qui és Qui?”. Aquell joc que, a través de preguntes, has de descobrir un personatge amagat. Doncs bé, nosaltres hem recreat aquest escenari amb tots els usuaris de la residència.

Al tractar-se d’un joc personalitzat, tot el material s’ha preparat íntegrament des del Sagrat Cor. Des de la confecció de les fitxes al suport per posar-les. Preparar-ho ens ha portat temps, però ens ho hem passat molt bé. A més, aquesta activitat ha permès enfortir aspectes cognitius i físics importants.

 

Activitat inclosa dins les sessions de teràpia ocupacional

Crear jocs personalitzats per a gent gran és tot un repte, ja que els has de preparar de manera conscient. Les activitats i els tallers que es porten a terme tenen diverses finalitats, però les principals i les comunes entre totes elles són la motivació i la incentivació del sentiment de pertinença de grup. És a dir, en aquest sentit l’activitat no només ha d’entretenir sinó que també ha de fer treballar la ment i el cos.

Per la preparació del “Qui és Qui” hem treballat els següents punts:

  • La motricitat.
  • La concentració.
  • La creativitat.
  • El sentiment d’utilitat i l’autoestima.

I durant el joc treballem:

  • La memòria.
  • La cohesió de grup.
  • La socialització.
  • L’enginy.

 

 

El benefici de crear jocs personalitzats per a gent gran

El resultat de fer-los no ens pot tenir més satisfets: Els residents s’ho passen bé i es diverteixen en totes les fases preparatòries, però, a més, els beneficis psicològics i físics són notables.

Des del Sagrat Cor ens agrada potenciar aquestes activitats. Són moments de joc i esbarjo, sí, però també són moments de concentració i enginy que afavoreixen a la socialització i al fet de compartir.

Deixa un comentari