Sagrat Cor Residència per a gent gran i Centre de Dia logo color

Sagrat Cor és una residència per a gent gran amb 81 places àmplies, amb habitació individual, i centre de dia amb 12 places més situada a Banyoles.

Ens trobaràs al centre de Banyoles, a 10 minuts de Girona i 30 minuts d’Olot.

Informació de contacte
Segueix-nos:
Torna al menú

Sagrat Cor

  /  Activitats   /  La importància de les relacions intergeneracionals
La importància de les relacions intergeneracionals

La importància de les relacions intergeneracionals

La relació intergeneracional és una part essencial del teixit social, especialment quan es tracta de les persones grans.

Aquesta connexió no només enforteix els llaços familiars, sinó que també contribueix a la salut emocional, al benestar global de la persona i facilita la manera d’entendre i comprendre com avança la societat.

Moltes persones grans, a més de mantenir aquest tipus de relacions amb els membres de la família, troben suport i companyia a través de programes com el “Grans moments” de Càritas, l’antic “Apadrina un avi”.

 

Fomentar les relacions intergeneracionals, un benefici terapèutic

Aquests programes són vitals per assegurar que les persones grans se sentin connectades i valorades en comunitat i en un entorn completament diferent del seu.

Mitjançant l’apadrinament o l’acompanyament, les persones grans reben suport emocional i, al mateix temps, les generacions més joves gaudeixen de la saviesa i l’experiència que les persones grans ofereixen.

Aquesta simbiosi contribueix a construir una societat més cohesionada i empàtica i des del Sagrat Cor valorem que, any rere any, els nostres residents puguin participar-hi.

 

Creant vincle entre generacions diferents

El programa d’apadrinament de Càritas és un exemple destacat d’aquest esforç. A través d’aquesta iniciativa, voluntaris es comprometen a passar temps amb persones grans, oferint-los amistat, conversa i suport. Aquesta relació beneficia tant als voluntaris com a la gent gran que hi participa, creant un entorn on les vivències es comparteixen i les relacions es converteixen en veritables amistats intergeneracionals.

 

En resum, mantenir relacions intergeneracionals, sigui amb la família o mitjançant programes com el “Grans moments”, és fonamental per al benestar de les persones grans i la cohesió de la societat en el seu conjunt.

Aquestes connexions enriqueixen les vides de tots els que hi participen i serveixen com a ponts que uneixen les diferents etapes de la vida, fent que cada generació es beneficiï de l’altra.

 

Deixa un comentari