Sagrat Cor Residència per a gent gran i Centre de Dia logo color

Sagrat Cor és una residència per a gent gran amb 81 places àmplies, amb habitació individual, i centre de dia amb 12 places més situada a Banyoles.

Ens trobaràs al centre de Banyoles, a 10 minuts de Girona i 30 minuts d’Olot.

Informació de contacte
Segueix-nos:
Torna al menú

Sagrat Cor

  /  Consells   /  La importància de l’estimulació cognitiva en la gent gran
La importància de l’estimulació cognitiva en la gent gran

La importància de l’estimulació cognitiva en la gent gran

L’estimulació cognitiva en la gent gran té com a objectiu conservar la capacitat intel·lectual, la memòria i la rapidesa mental. Així com és favorable per alentir l’aparició d’algun deteriorament mental propi de la tercera edat.

Sabem que amb el pas del temps hi ha diverses funcions del nostre cos que van disminuint, i una d’elles és la ment. Per evitar-ho, o per disminuir el seu efecte, podem aplicar diverses tècniques o exercicis, sempre regulats per un professional, que estimulin la ment d’una persona.

 

Què és l’estimulació cognitiva?

Anomenem estimulació cognitiva a totes les tècniques que s’utilitzen per a millorar els aspectes relacionats amb l’activitat cerebral. Quins són aquests aspectes? Doncs alguns d’ells són:

 • La memòria
 • La percepció
 • La capacitat de parlar i d’entendre
 • La capacitat d’atenció
 • La coordinació ment – cos

Per tant, veiem que l’estimulació de la ment va enfocada a totes aquelles capacitats que estimulen el cervell. De fet, a mesura que ens fem grans el nostre cos necessita que mantinguem unes pautes d’exercici físic per tal que la musculatura o les articulacions es mantinguin en forma. Doncs hem de fer una cosa semblant amb la ment. Estar ocupats obliga el nostre cervell a treballar constantment, per tant, el que hem de fer és mantenir-lo entretingut.

 

Tècniques d’estimulació cognitiva en la gent gran

Tal com passa amb l’exercici físic, amb l’estimulació mental s’utilitzaran tècniques o procediments adequats a cada persona. Tots tenim un rendiment cognitiu diferent i cal ajustar els exercicis de manera personalitzada. Això és el que fem al Sagrat Cor. Preparem pautes a mida per obtenir el millor dels resultats.

Alguns dels exercicis que fem servir per mantenir el cervell despert són:

 • Tallers d’escriptura.
 • Tallers de pintura o dibuix.
 • Exercicis de memòria.
 • Jocs i entreteniments.
 • Passatemps i mots encreuats.
 • Endevinalles, refranys o activitats que requereixen trobar una solució a un problema.
 • Tallers de reminiscència o de record.
 • Llegir, escriure, cosir, fer manualitats o qualsevol altra activitat que demani atenció.

Però, també, en alguna ocasió fem fitxes, exercicis o activitats grupals que ajuden a estimular la ment de forma col·lectiva.

 

Atenció personalitzada

En definitiva, som conscients de la importància de mantenir un bon estat de salut. I no només físic, sinó també mental. Dur a terme activitats, jocs o exercicis que ajudin a estimular la memòria i tots els aspectes relacionats amb la ment afavoriran a un envelliment actiu i sa.

Des del Sagrat Cor això ho sabem, per això ho posem en pràctica.

Vols que t’informem sobre quines són les pautes que seguim? Contacta amb nosaltres.

Deixa un comentari