Sagrat Cor Residència per a gent gran i Centre de Dia logo color

Sagrat Cor és una residència per a gent gran amb 81 places àmplies, amb habitació individual, i centre de dia amb 12 places més situada a Banyoles.

Ens trobaràs al centre de Banyoles, a 10 minuts de Girona i 30 minuts d’Olot.

Informació de contacte
Segueix-nos:
Torna al menú

Sagrat Cor

  /  Activitats   /  La importància de tenir una bona higiene postural al llit
Higiene postural al llit

La importància de tenir una bona higiene postural al llit

Fa uns dies vam dedicar un article ha parlar de la higiene postural en sedestació. Un tema molt important si per algun motiu s’ha de passar molt temps assegut.

Avui, doncs, parlarem de la importància de la higiene postural al llit.

 

Higiene postural al llit

Al llit hi passem moltes hores i és important mantenir una bona postura per tal d’evitar possibles lesions. Però, quines són les millors postures que podem tenir quan estem al llit són:

  • Decúbit supí o postura boca amunt. Per fer-ho cal utilitzar un coixí sota el cap per evitar tensió cervical. També és recomanable col·locar un coixí petit sota genolls per relaxar la musculatura d’aquesta zona.
  • Decúbit lateral o de costat, en aquesta postura es pot alternar el costat dret i l’esquerre. És recomanable també col·locar un coixí sota el cap i un darrera l’esquena perquè el cos quedi recolzat i no hi hagi tensions. També és recomanable flexionar lleugerament la cama superior i col·locar un coixí entre les cames. Així podrem millorar la postura.

 

Altres consells

Quan la persona presenta la mobilitat reduïda, és necessari realitzar canvis posturals cada 2-3 hores. Els canvis posturals són canvis de posició per evitar la formació d’úlceres i evitar les males postures. Aquests canvis són vitals per afavorir una bona recuperació en les persones convalescents i, a més, contribueixen a millorar l’estat físic i psicològic de les persones amb mobilitat reduïda.

Deixa un comentari