Sagrat Cor Residència per a gent gran i Centre de Dia logo color

Sagrat Cor és una residència per a gent gran amb 81 places àmplies, amb habitació individual, i centre de dia amb 12 places més situada a Banyoles.

Ens trobaràs al centre de Banyoles, a 10 minuts de Girona i 30 minuts d’Olot.

Informació de contacte
Segueix-nos:
Torna al menú

Sagrat Cor

  /  Activitats   /  La important figura dels gericultors
gericultors

La important figura dels gericultors

Els gericultors tenen un paper molt important en l’àmbit sociosanitari. La seva figura és un gran pilar per a millorar la qualitat de vida de les persones grans.

Avui, volem dedicar aquestes línies a explicar les voluntats i les funcions de l’equip gericultor del Sagrat Cor. I ho fem perquè sovint és una figura desconeguda per a les famílies però que, en realitat, és una de les més importants de la residència.

 

Figura professional molt demandat. La seva missió és fer que els residents se sentin com a casa, cuidats.

Amb l’envelliment de la població el paper i les tasques realitzades pel gericultor, o també conegut com a auxiliar de geriatria o gerontòleg, s’han convertit en essencials.

Aquest equip professional ofereix suport a les activitats diàries de la residència, així com oferir suport efectiu per fer que els usuaris se sentin com a casa. També ajuden a cohesionar el grup i fomentar el sentiment de pertinença.

 

Què fan els gericultors?

Les seves funcions poden variar segons el grup, segons la situació de cada persona, però, en general s’ocupen de:

  • Higiene personal de l’usuari.
  • Oferir suport, en cas que sigui necessari, per a menjar i alimentar-se.
  • Controlar i donar la medicació pautada pel doctor.
  • Acompanyar a les persones grans en els passejos, activitats i sortides.
  • Fomentar la motivació.
  • Estimular a la participació d’activitats, siguin físiques o cognitives.

En definitiva, un gericultor s’encarrega de controlar el benestar general d’una persona.

 

Altres tasques professionals

Com hem vist, els gericultors poden fer feines de diverses tipologies. Les seves tasques van des de l’àmbit administratiu fins al camp de la prevenció, l’educació i la salut.

A més, aquesta figura ja es sol trobar en residències geriàtriques, centres de dia, hospitals, llars de jubilats i allà on faci falta una atenció personalitzada per a una persona.

 

Amb el pas del temps el gerontòleg s’ha fet un paper imprescindible per a llars residencials, ja que l’esperança de vida ha augmentat i les necessitats per a les persones han canviat.

 

Al Sagrat Cor de Banyoles, al Pla de l’Estany, donem molta importància a la cura i el benestar dels nostres residents, per això tenim un gran equip de gericultors. Si vols saber-ne més, et convidem a posar-te en contacte amb nosaltres i t’informarem sobre els perfils i les tasques que desenvolupen d’una manera més personalitzada.

Deixa un comentari