Sagrat Cor Residència per a gent gran i Centre de Dia logo color

Sagrat Cor és una residència per a gent gran amb 81 places àmplies, amb habitació individual, i centre de dia amb 12 places més situada a Banyoles.

Ens trobaràs al centre de Banyoles, a 10 minuts de Girona i 30 minuts d’Olot.

Informació de contacte
Segueix-nos:
Torna al menú

Sagrat Cor

  /  Consells   /  Les fractures de maluc. Consells de prevenció
Les fractures de maluc. Consells de prevenció

Les fractures de maluc. Consells de prevenció

Les fractures de maluc són una lesió freqüent en els nostres majors. Es calcula que a Espanya es produeixen durant un any, sobre trenta mil fractures de maluc.

Aquestes fractures se solen produir per caigudes en relliscar-se o ensopegar-se i moltes vegades estan condicionades per l’osteoporosi.
Es pot trencar tant dins, com fora de l’articulació amb els ossos ilíacs. Cal assenyalar, que aquestes articulacions suporten tot el pes de la resta de l’organisme, per tant són el suport imprescindible per poder caminar.
Quan sofrim una caiguda que provoqui la fractura de maluc, és important que la intervenció es realitzi dins del període de 24 a 48 hores següents a l’accident.

Normalment el tractament sol ser quirúrgic, excepte algunes excepcions, i ho sol realitzar l’anomenat traumatòleg.

És important treballar en la prevenció d’aquestes fractures, per tant, avui proposem diverses maneres:

– És molt important tenir una alimentació equilibrada, que contingui proteïnes, vitamina D i calci
– A més de mantenir, per descomptat, una activitat física diària, com per exemple, anar a caminar 30 minuts. L’exercici és important per prevenir que els ossos i músculs s’atrofiïn.
-També és molt important la llar de cadascun. És important si tenim escales, tenir un passamà o baranes, seients especials i mobiliari adaptat. També la bona il·luminació i no tenir obstacles que molestin a l’hora de desplaçar-se.
– Si ets propens a les caigudes, es pot utilitzar un protector de maluc, un aparell especial que s’ajusta i esmorteeixen el cop i ajuda a disminuir el cop.
– No oblidem visitar al metge i fer-nos una revisió per detectar si tenim o no osteoporosi i realitzar el tractament adequat.

En qualsevol cas, és sempre molt important acudir a un metge que et pugui aconsellar i fer un tractament adient a cadascú.

Deixa un comentari