Sagrat Cor Residència per a gent gran i Centre de Dia logo color

Sagrat Cor és una residència per a gent gran amb 81 places àmplies, amb habitació individual, i centre de dia amb 12 places més situada a Banyoles.

Ens trobaràs al centre de Banyoles, a 10 minuts de Girona i 30 minuts d’Olot.

Informació de contacte
Segueix-nos:
Torna al menú

Sagrat Cor

  /  Consells   /  L’ús del nebulitzador a la residència
nebolitzants

L’ús del nebulitzador a la residència

L’aerosolteràpia utilitza aerosols per al tractament de malalties respiratòries (bronquitis, pneumònies…) i està especialment indicada en situacions de debilitat on no és possible fer respiracions profundes o quan la coordinació que exigeixen altres tractaments no és possible, com és en el cas dels inhaladors.

Un aerosol és la transformació d’un líquid en una suspensió de petites gotes en l’aire.

La forma més senzilla de produir aerosols és per mitjà de nebulitzadors mecànics. Els nebulitzadors són aparells de fàcil maneig, i serveixen per humitejar les vies respiratòries, alleujar i administrar medicaments.

Un nebulitzador és un dispositiu que s’utilitza per administrar solucions o suspensions de fàrmacs, en forma líquida, via inhalatòria a través d’una mascareta.

 

Avantatges de l’aerosolteràpia

  • Eficàcia: el medicament arriba directament a la zona a tractar i s’allibera en una concentració elevada on es necessita.
  • Tolerabilitat: en dispensar el medicament directament al pulmó, evitem els efectes secundaris d’altres vies d’administració com la digestiva o la injectada.
  • No és necessària la coordinació respiratòria.
  • No cal realitzar inspiracions profundes.
  • El seu ús no és exclusiu amb medicaments, és possible utilitzar-lo simplement amb sèrum fisiològic.
  • És una forma segura d’administrar medicació.

 

Actualment, a causa de l’envelliment de la població, moltes persones pateixen problemes respiratoris. L’abordatge multidisciplinari que proposem millora el maneig de la malaltia des de la residència, evitant visites a urgències i ingressos hospitalaris.

L‘ús d’aquesta tècnica, així com l’educació sanitària i el seguiment exhaustiu milloren la qualitat de vida i disminueixen les infeccions respiratòries.

Deixa un comentari