Sagrat Cor Residència per a gent gran i Centre de Dia logo color

Sagrat Cor és una residència per a gent gran amb 81 places àmplies, amb habitació individual, i centre de dia amb 12 places més situada a Banyoles.

Ens trobaràs al centre de Banyoles, a 10 minuts de Girona i 30 minuts d’Olot.

Informació de contacte
Segueix-nos:
Torna al menú

Sagrat Cor

  /  Activitats   /  Musicoteràpia – Cantem Havaneres
Musicoteràpia - Cantem Havaneres

Musicoteràpia – Cantem Havaneres

La musicoteràpia consisteix amb la utilització de la música i els seus elements com el ritme, melodia, armonia, timbre afavorint la comunicació, millorant l’autoestma i el estat d’ànim.

En el cas de les persones grans pot tenir un gran impacte tant a nivell cognitiu com emocional.
Per exemple, estimula la memòria a diversos nivells, tant a curt com a llarg termini, el llenguatge, l’imaginació, ajuda a la l’evocació de records i a l’aprenentatge. I sobretot, afavoreix la comunicació, millora l’autoestima i l’estat d’ànim.

Actuament s’està investigant sobre aquesta eina per aplicar-ho amb els tractaments de grups de pacients de Parkinson, Huntington, Alzheimer, autisme…
En el cas de les persones amb Parkinson, el fet de treballar amb patrons rítmics regulars i constants permet millorar funcions motores, ja que el ritme actua com estavilitzador extern que fa que el cerbell pugui controlar el moviment.

Al centre incidim amb aquestes eines de musicoteràpia, cantem cançons que són significatives per nosaltres. Aquesta setmana, per exemple, aprofitant l’arribada de l’estiu hem cantat havaneres. La cantada amb grup ajuda a enfortir els vincles afectius entre les persones que participen i afavoreix la bona harmonia.

Deixa un comentari