Sagrat Cor Residència per a gent gran i Centre de Dia logo color

Sagrat Cor és una residència per a gent gran amb 81 places àmplies, amb habitació individual, i centre de dia amb 12 places més situada a Banyoles.

Ens trobaràs al centre de Banyoles, a 10 minuts de Girona i 30 minuts d’Olot.

Informació de contacte
Segueix-nos:
Torna al menú

Sagrat Cor

  /  Activitats   /  Musicoteràpia per a gent gran
Musicoteràpia per a gent gran

Musicoteràpia per a gent gran

La música és una eina que ens acompanya a qualsevol edat i en qualsevol situació, tant de benestar com de patiment. La música ens ajuda a gaudir del present, perquè hi posem tota la nostra atenció, i això fa que ens alliberi de les nostres preocupacions. Per aquest motiu, des del Sagrat Cor apostem per a practicar sessions de musicoteràpia per a gent gran.

I ho fem de la mà de l’Ànnia V. Cabratosa, professional musicoterapeuta, docent, músic i creadora d’experiències. @musicoterapia_holistica

 

Què és la musicoteràpia?

La musicoteràpia consisteix en l’ús de la música, el ritme o la melodia amb finalitats terapèutiques.

La pràctica d’aquesta teràpia afavoreix la comunicació, millora l’autoestima i l’estat d’ànim, incentiva el moviment, l’expressió, la comunicació amb un mateix i amb els altres, la creativitat i molts altres aspectes importants.

 

Beneficis de la musicoteràpia per a gent gran?

La musicoteràpia ens aporta diversos beneficis, els dividirem en dos aspectes importants:

Beneficis cognitius

 • Ajuda a mantenir o millorar les habilitats verbals. A través d’activitats rítmiques, per exemple, contribueix a la intel·ligibilitat del llenguatge.
 • Estimula la memòria a diversos nivells, tant a curt com a llarg termini, ajudant a la reminiscència (evocació de records gairebé oblidats) i a l’aprenentatge.
 • Contribueix a mantenir l’atenció i a connectar la persona amb la realitat.
 • Incentiva la creativitat.
 • Millora l’autoestima.
 • Millora l’expressió no verbal.

Beneficis físics 

 • Actua com a estímul sensorial.
 • És relaxant i disminueix l’ansietat i l’angoixa i com a conseqüència millora el son.
 • Activa el sistema motor i afavoreix l’equilibri i la coordinació.
 • A través del ritme millora la coordinació dels moviments
 • A través dels petits exercicis de psicomotricitat que comporta seguir el ritme o tocar un instrument ajuda a millorar la mobilitat de les articulacions i augmenta la força muscular.

 

Musicoteràpia per a gent gran

La música pot tenir un gran impacte en qualsevol persona. A tots ens agrada escoltar música, gaudir-la o practicar-la. Però per a les persones gran té un efecte més reparador: la capacitat d’alliberar records i vivències positives.

Nosaltres confiem en els beneficis de la música i com pot repercutir amb la gent gran, per això impulsem activitats relacionades amb la música, el cant i els instruments. Sigui a través de musicoteràpia, tallers i activitats, els cants comuns o les actuacions musicals en directe.

Deixa un comentari