Sagrat Cor Residència per a gent gran i Centre de Dia logo color

Sagrat Cor és una residència per a gent gran amb 81 places àmplies, amb habitació individual, i centre de dia amb 12 places més situada a Banyoles.

Ens trobaràs al centre de Banyoles, a 10 minuts de Girona i 30 minuts d’Olot.

Informació de contacte
Segueix-nos:
Torna al menú

Sagrat Cor

  /  Consells   /  No saps quin esport practicar? Nosaltres et proposem el IOGA
Hàbits saludables per a l'envelliment actiu i l'apoderament dels majors

No saps quin esport practicar? Nosaltres et proposem el IOGA

A mesura que envellim som més susceptibles a les malalties que vénen amb l’envelliment, com la pressió arterial alta, el reumatisme i l’artritis. És per això que és important realitzar algun tipus d’esport per mantenir-se en forma i saludable.

Com a opció, avui, Sagrat Cor, proposa un esport del qual ja vam parlar anteriorment: El Ioga.
A continuació ens endinsarem una mica més en el tema:

El ioga és ideal perquè es pot adaptar a cadascun i satisfer les necessitats de les persones majors i ajudar en molts dels problemes associats amb l’envelliment.

Algunes postures de ioga estan especialment dissenyades per ajudar a normalitzar la pressió arterial i equilibrar el sistecomyma nerviós. A més pot ajudar en la prevenció de problemes cardíacs.
Les seves tècniques de respiració són una excel·lent manera de netejar les vies respiratòries que al seu torn ajuden, també, amb les malalties del sistema respiratori.
Però és important dir que, el ioga serveix per a la relaxació, per la qual cosa no és bé portar-ho a l’extrem, perquè s’aconseguirà l’efecte contrari.

El ioga per a la tercera edat és possible, només cal assegurar-se de tenir un monitor professional que et pugui ajudar.

El Ioga és útil per mantenir, recuperar i augmentar la salut física. Podràs prevenir l’estrès, baixar la tensió i l’ansietat. Enfortiràs el teu sistema immunitari. Milloraràs la flexibilitat, la força i l’equilibri. Et beneficiarà si ets hipertens, diabètic, asmàtic i si tens dificultats per agafar el son o pateixes dolors crònics de cap o esquena. Milloraràs el sistema cardiovascular, l’aparell digestiu i la visió, a més d’estar en forma i relaxar la ment.

El Ioga és un estil de vida que millorarà la teva imatge i la teva autoestima i augmentarà el teu poder de concentració i la teva memòria.
T’ajuda a alliberar pensaments i emocions negatives, en desenvolupar la teva força de voluntat i la teva confiança en tu mateix.

La pràctica diària de Ioga ens dóna un major control del sistema nerviós autònom i ens regula selectivament l’activitat cardíaca, la temperatura de la pell i la circulació de la sang, reduint l’estrès, eliminant les tensions musculars acumulades, relaxant la ment de l’activitat de la jornada.

Les Tècniques de Relaxació són nombroses, des de la repetició de mantres, passant per la relaxació muscular progressiva, fins a les tècniques de creació d’imatges sota guia verbal. Les tècniques de relaxació s’evidencien en gran part per l’eficàcia per dissoldre la tensió muscular de les persones que treballen, per exemple a tallar mals de caps abans que aquest símptoma d’estrès arribi a ser imparable.

Tot són beneficis!!
Nosaltres sempre recomanem practicar-ho baix tutela d’un professional, almenys fins a arribar a ser expert en el tema.

Fins aquí avui!

Ens llegim la pròxima setmana, fins aviat!

Deixa un comentari