Sagrat Cor Residència per a gent gran i Centre de Dia logo color

Sagrat Cor és una residència per a gent gran amb 81 places àmplies, amb habitació individual, i centre de dia amb 12 places més situada a Banyoles.

Ens trobaràs al centre de Banyoles, a 10 minuts de Girona i 30 minuts d’Olot.

Informació de contacte
Segueix-nos:
Torna al menú

Sagrat Cor

  /  Consells   /  Procés d’ingrés i adaptació a la residència
drets de l'usuari procés d’ingrés i adaptació a la residència

Procés d’ingrés i adaptació a la residència

Quan una família es planteja portar el seu ser estimat a un centre geriàtric, la pregunta més habitual és: com serà el procés d’ingrés i adaptació a la residència?

Per nosaltres és un dels moments més delicats i importants, ja que sabem que és una situació complicada tant per a la família com per al futur resident. Per això, i per fer-ho el més fàcil, còmode i familiar possible seguim un protocol d’acollida i acompanyament.

 

Vivències positives

El nostre objectiu és fer una bona acollida al resident i a la família per tal que l’ingrés al centre sigui viscut com un fet positiu. Facilitem tota mena d’informació: instal·lacions funcionament general, serveis, activitats i tallers, oferta d’oci, servei d’infermeria i fisioteràpia, horaris, personal que hi treballa… I responem a les preguntes o dubtes que es puguin tenir sobre el funcionament del centre. En aquest sentit, i més que mai, la informació és clau.

 

Primer contacte

Generalment, el primer contacte es fa amb direcció i les àrees de psicologia, treball social i infermeria quan rebem la demanada d’informació. Aquesta demanda es rep a través d’una trucada o d’un correu electrònic i és atesa per direcció o treball social que acorden un dia i hora per fer una visita i conèixer el cas.

Durant la reunió escoltem el cas i la situació familiar del resident i els informem sobre els serveis adaptats a la situació que ens exposen, com serà el procés d’ingrés i adaptació a la residència. Responem totes les preguntes que sorgeixin i els entreguem el dossier informatiu del Sagrat Cor. En aquest dossier s’explica el funcionament del centre i hi ha per escrit tot el que s’ha comentat durant l’entrevista.

Aquest també és el moment on expliquem la disponibilitat i l’oferta de places públiques i privades. També s’explica l’existència de programes d’ajuda en l’acolliment que ofereix la Generalitat de Catalunya.

Per últim, i el més important, es fa una visita guiada per les instal·lacions de la residència. D’aquesta manera coneixen de primera mà les sales comunes, les habitacions, la cuina, l’exterior amb el patí i jardí, els menjadors, el gimnàs i les sales d’infermeria i fisioteràpia.

I, després, sota disponibilitat, és quan comença el procés d’ingrés i adaptació a la residència pel resident i la família.

 

Procés d’ingrés i adaptació a la residència

Arriba el dia de l’ingrés. Amb la família es concreta el dia i l’hora que el resident arribarà al Sagrat Cor i nosaltres comencem a preparar-li l’espai. Preparem la seva habitació i informem el personal i als seus futurs companys que arribarà un nou company.

Per tenir una millor adaptació aconsellem que es faci a començament de setmana.

Un cop la família arriba se’ls dóna la benvinguda i comença el procés d’acolliment. La treballadora social recull les dades i la documentació que siguin necessàries i es presenta el resident a l’equip tècnic i auxiliar.

La infermera, responsable de l’àrea sanitària, recull l’informe mèdic i tota la informació necessària rellevant per comunicar-li al metge del centre. I s’obra l’expedient sanitari amb totes les dades sanitàries.

Acabada la part més administrativa, arriba el moment més important del procés d’ingrés i adaptació a la residència: el recorregut per les instal·lacions del Sagrat Cor. És en aquest moment on el nou usuari coneixerà com és la seva nova llar. És el moment de la presa de contacte amb els espais i els seus nous companys. Aquest moment s’ha de viure amb positivitat i acompanyament.

En tot moment expliquem què és cada lloc i fem les presentacions amb els seus companys.

Per últim, s’acompanya a la família i al resident a la seva habitació on es deixaran les pertinences i es començarà a familiaritzar amb l’espai.

I, a partir d’aquest moment el nou resident ja forma part de la família del Sagrat Cor.

 

Els primers dies

En els dies posteriors a l’ingrés es procura que el resident no estigui sol i s’aprofiten totes les ocasions per tal que conegui i interactuï amb la resta d’usuaris. De la mateixa manera que de forma regular es va informant la família sobre com evoluciona.

Per a nosaltres és molt important que aquest procediment es faci d’una manera acompanyada i al ritme que l’usuari i la família necessitin.

 

Som conscients que la decisió i el moment és molt important i que la gent gran ho viu molt intensament, per això treballem per aconseguir una bona adaptació, fer un seguiment constant i resoldre dubtes per tal que se sentin acompanyats.

Deixa un comentari