Sagrat Cor Residència per a gent gran i Centre de Dia logo color

Sagrat Cor és una residència per a gent gran amb 81 places àmplies, amb habitació individual, i centre de dia amb 12 places més situada a Banyoles.

Ens trobaràs al centre de Banyoles, a 10 minuts de Girona i 30 minuts d’Olot.

Informació de contacte
Segueix-nos:
Torna al menú

Sagrat Cor

  /  Consells   /  Què és la hipoacúsia?
Què és la hipoacúsia?

Què és la hipoacúsia?

La hipoacúsia també és coneguda com la sordera en la gent major i és molt freqüent en societats que estan molt industrialitzades, on el soroll afavoreix l’aparició d’aquesta.

Es diu que un 30% de la població geriàtrica té trastorns en l’audició.

No es deu considerar com una malaltia senil, sinó com una expressió fisiològica de l’aparell auditiu en l’edat avançada (als 60 anys). És una condició molt comuna on s’ha de comprendre i seguir els consells d’un metge.

La pèrdua d’audició és deguda a diverses raons. A vegades hi ha persones que perden la seva audició de mica en mica quan es tornen majors, aquesta condició es coneix com presbiacúsia, on els doctors no saben per què passa, però creuen que podria ser hereditari.

Una altra raó pot ser gràcies a l’exposició de sorolls massa forts, és a dir, la pèrdua seria inclosa pel soroll.

A vegades, un virus, un bacteri, malalties cardíaques o un possible accident cerebrovascular, entre altres coses, poden causar també, la pèrdua d’audició.

Pel que fa a tractaments, aquests depenen del tipus de pèrdua, alguns funcionaran millor que altres. Els més coneguts són:

Audiòfons: petits instruments situats darrere l’orella que tenen com a objectiu que els sorolls s’escoltin més forts. Per trobar l’adequat, s’han de provar diferents audiòfons, és important consultar amb un especialista i seguir els seus consells.

Implants coclears: aquests tenen 3 parts: una peça retroauricular, un processador de la parla i un receptor. La primera se situa darrere l’orella, on es recull el soroll i l’envia al processador. Aquest transforma el soroll en un senyal especial que s’envia al receptor i aquest al cervell. Aquest tipus de solució, s’utilitza més en nens petits, però tot i així, persones majors amb una pèrdua d’audició profunda, cada vegada estan elegint aquesta opció.

La lectura dels llavis també és una opció.

És molt importat que les persones del seu voltant estiguin amb ell per ajudar-lo i donar-li suport en tots els sentits. Pot ser un moment difícil per la persona que perd l’audició i li costi acostumar-se. S’ha de ser pacient i treballar conjuntament.

L’esforç val la pena.

Deixa un comentari