Sagrat Cor Residència per a gent gran i Centre de Dia logo color

Sagrat Cor és una residència per a gent gran amb 81 places àmplies, amb habitació individual, i centre de dia amb 12 places més situada a Banyoles.

Ens trobaràs al centre de Banyoles, a 10 minuts de Girona i 30 minuts d’Olot.

Informació de contacte
Segueix-nos:
Torna al menú

Sagrat Cor

  /  General   /  Relaxació i mindfullness per a gent gran
mindfullness per a gent gran

Relaxació i mindfullness per a gent gran

A totes les etapes de la vida necessitem sentir-nos bé, en pau, i per això és important que sapiguem practicar tècniques de relaxació i mindfullnes, també per a gent gran.

La meditació, les pràctiques de relaxació, les tècniques de respiració o alguns exercicis de ioga són els més adequats i recomanats per a la gent gran. Aquests exercicis permeten aprendre a viure en un estat tranquil, tant físic com emocionalment.

Per això, avui volem parlar d’algunes de les pràctiques de relaxació i mindfullness que duen a terme a la residència. Uns exercicis que serviran per a saber gestionar emocions, records o pensaments al mateix moment que ajuden a neutralitzar pors o preocupacions, en definitiva, els pensaments negatius.

 

Mindfullness. Què és?

El mindfullnes és un aprenentatge de gestió mental que ajuda a mantenir l’atenció en el moment actual, en l’ara. Així, permet que la persona que el practica eviti angoixar-se per motius passats o futurs. Ser capaços de gestionar aquests pensaments i aquesta manera d’afrontar el dia a dia és molt important, i més per a la gent gran, que sovint s’angoixen per alguns temes que els preocupen.

En definitiva, dur a terme tècniques de relaxació a la tercera edat aporta tranquil·litat, benestar emocional i qualitat de vida.

 

Beneficis del mindfullness per a gent gran

Com ja hem vist, pot ser una eina molt bona per gestionar les emocions. Però més enllà dels beneficis cognitius, aquests exercicis també poden ser beneficiosos per a:

  • Millorar el descans, ja que el son va lligat amb la tranquil·litat mental.
  • Prevenir la depressió.
  • Reduir l’estrès i l’ansietat, ja que ajuda a alliberar pensaments negatius.
  • Millora la capacitat d’atenció i la memòria.
  • Afavoreix als pensaments positius i a augmentar la sensació de benestar.
  • Si s’associen les tècniques de relaxació amb la pràctica de ioga, també s’afavoreix a un bon estar físic obtenint més flexibilitat i moviment en les articulacions.
  • Ajuda a millorar el nivell de pressió arterial i redueix la hipertensió.
  • Ajuda a gestionar els pensaments negatius i les emocions.
  • Afavoreix a tenir més confiança en un mateix.

Però, segurament, el benefici més important és el conjunt de totes elles: el fet de millorar la qualitat de vida d’una persona.

 

 

Residència i centre de dia conscient

L’edat no és cap obstacle per sentir-se bé i exercitar el cos i la ment. Al Sagrat Cor ho sabem i per això posem el focus en el benestar físic a través del nostre servei d’infermeria i fisioteràpia, però també amb l’emocional i el mental amb tècniques de relaxació i consciència personal amb tècniques de mindfullness per a gent gran.
Vols saber-ne més?

Pregunta’ns-ho i t’ho expliquem!

 

Deixa un comentari