Sagrat Cor Residència per a gent gran i Centre de Dia logo color

Sagrat Cor és una residència per a gent gran amb 81 places àmplies, amb habitació individual, i centre de dia amb 12 places més situada a Banyoles.

Ens trobaràs al centre de Banyoles, a 10 minuts de Girona i 30 minuts d’Olot.

Informació de contacte
Segueix-nos:
Torna al menú

Sagrat Cor

  /  Activitats   /  Taller de memòria per a gent gran
taller de memòria per a gent gran

Taller de memòria per a gent gran

La memòria és una facultat de l’ésser humà que ens permet retenir i recordar fets, tant actuals com passats.

La pèrdua d’aquesta pot estar associada a l’edat o a causa d’una patologia. Sigui quina sigui la causa, és recomanable treballar la memòria per tal d’alentir aquest deteriorament. Per això, des del Sagrat Cor programem diverses activitats relacionades amb aquest aspecte, una d’elles és el taller de memòria per a gent gran.

Què és el taller de memòria

En un taller de memòria es fan activitats per mantenir el cervell actiu. Dins d’aquestes classes es treballen exercicis per estimular diverses funcions cognitives del cervell com poden ser la memòria, l’orientació (tant de temps com d’espai), la fluïdesa verbal o el raonament, entre altres aspectes. D’aquesta manera el que es vol aconseguir, a part d’intentar retardar el deteriorament cognitiu, és mantenir l’activitat sensorial, motriu i funcional.

Però això no és tot perquè, al sentir-se realitzats, afavorim el seu benestar anímic i emocional.

 

Quin tipus d’activitats es fan en un taller de memòria per a gent gran?

Normalment, són exercicis orals, que es fan en grup. Així també afavorim al sentiment de pertinença i a la col·laboració. Alguns dels exercicis que plantegem són:

  • Evocar paraules. Aquesta és una activitat on es fan llistats de paraules, que prèviament s’han dit unes característiques. Per exemple que comencin amb la lletra A i que siguin animals.
  • Ordenar lletres. Els donem una quantitat de lletres i, amb aquestes, han de construir paraules.
  • Càlcul i números. Se’ls dóna diferents números i es treballa amb ells. Per exemple: dir el número més petit que es pugui fer amb tots els números junts, sumar el segon amb el quart, etc.
  • També fem Sudoku i els resolem entre tot el grup.
  • Es llegeix un text i després s’han de respondre preguntes sobre aquest. Treballem la comprensió lectora.
  • Recordem i diem refranys i endevinalles.
  • Què faries si…”. Aquest joc simbòlic consisteix a posar diferents situacions de la vida quotidiana i es parla sobre com respondrien i reaccionarien cadascú.
  • Lògica. Es fan diverses activitats com poden ser buscar quina és la paraula que no lliga (es donen quatre paraules, tres són de la mateixa família i una no), es llegeix una definició i s’ha de respondre què és, etc.
  • Orientació espai, temps i persona. Per treballar l’espai es diuen diferents monuments i s’han d’endevinar d’on són, pel temps es parlen de diferents festivitats i persona es fan diferents exercicis per treballar la família.

Aquestes són algunes de les activitats que desenvolupem al taller de memòria per a gent gran. Totes elles van destinades a millorar els aspectes cognitius dels participants. I, com hem vist, a través de tècniques i exercicis estimulem el cervell i ens ho passem bé!

 

Recordem els refranys populars

Aquests dies, durant el taller de memòria, hem estat recordant els refranys populars catalans i castellans a partir d’un joc de lletres. Hem ordenat lletres fins que hem obtingut paraules soltes. Mireu quantes Taller de memòria per a gent gran

Taller de memòria per a gent gran

I, finalment, algunes d’elles ens han servit per iniciar el refranyer que prepararem des del Sagrat Cor. Així, tot fent memòria, recuperarem expressions que sovint hem deixat d’utilitzar. I, com sempre, ens ho passarem d’allò més bé posant-ho en pràctica!

Deixa un comentari