Sagrat Cor Residència per a gent gran i Centre de Dia logo color

Sagrat Cor és una residència per a gent gran amb 81 places àmplies, amb habitació individual, i centre de dia amb 12 places més situada a Banyoles.

Ens trobaràs al centre de Banyoles, a 10 minuts de Girona i 30 minuts d’Olot.

Informació de contacte
Segueix-nos:
Torna al menú

Sagrat Cor

  /  General   /  Tradicions de tardor: castanyes i panellets per endolcir les hores

Tradicions de tardor: castanyes i panellets per endolcir les hores

Quan parlem de tradicions i festivitats catalanes i ho fem a la tardor, és inevitable que pensem en la castanyada.

La Castanyada

La Castanyada és una festa popular catalana que, tradicionalment, se celebra el dia de Tots Sants.
Originàriament, la Castanyada, de la mateixa manera que Halloween o el Magosto, era una festivitat tradicional provinent d’una antiga festa ritual funerària. Tot i que, avui dia, ha esdevingut la festa de tardor per excel·lència.

Tresors gastronòmics de les tradicions de tardor catalanes

Com tantes altres tradicions catalanes, la Castanyada va acompanyada de més d’un tresor gastronòmic. Les castanyes embolicades en les seves paperines o cucurulls, els moniatos calents cuits a la brasa i els panellets (siguin de pinyons, ametlles o de sabors més innovadors) ens il·lustraran aquesta època de l’any tan característica.

La importància de celebrar les festes tradicionals

Les tradicions són esdeveniments assenyalats que s’han mantingut històricament en el temps i que s’expliquen i s’ensenyen de generació en generació. Són festivitats que se celebren en grup i que forment part de la nostra identitat sociocultural.
Des de l’equip del Sagrat Cor, vetllem perquè els nostres residents visquin i celebrin les festivitats de cada època de l’any. Sabem que és important que continuïn vivint, sentint i conservant aquelles tradicions que estan arrelades a la nostra cultura i que, probablement, hauran festejat des de sempre. La celebració d’aquestes dates assenyalades els farà sentir integrats en una comunitat, els ajudarà a establir un calendari i, a més a més, els farà reviure i compartir records amb la resta.

 

Per tot això, els nostres residents i els nostres usuaris del centre de dia, han celebrat les tradicions de tardor un any més i han gaudit fent panellets i menjant castanyes!

 

   

 

   

   

 

Deixa un comentari