Sagrat Cor Residència per a gent gran i Centre de Dia logo color

Sagrat Cor és una residència per a gent gran amb 81 places àmplies, amb habitació individual, i centre de dia amb 12 places més situada a Banyoles.

Ens trobaràs al centre de Banyoles, a 10 minuts de Girona i 30 minuts d’Olot.

Informació de contacte
Segueix-nos:
Torna al menú

Sagrat Cor

  /  General   /  Higiene postural. Com tenir una bona postura en cadira de rodes
Higiene postural Com tenir una bona postura en cadira de rodes

Higiene postural. Com tenir una bona postura en cadira de rodes

Coneixem com a higiene postural el un conjunt de tècniques que s’utilitzen per a mantenir una postura adequada i, així, evitar problemes de salut física.

 

Per què cal tenir una bona higiene postural?

La finalitat de la higiene postural és reduir i prevenir la càrrega de la columna vertebral i totes les articulacions en general quan es fan activitats de la vida diària. La columna vertebral pateix en períodes perllongats en la mateixa posició. Per això, en persones amb mobilitat reduïda o d’edat avançada s’ha de tenir present una bona postura, per tal de reduir riscos i prevenir lesions.

 

Com tenir una bona postura en cadira de rodes?

Avui parlarem de la postura correcta en sedestació a la cadira de rodes. Una bona postura a la cadira de rodes ens ajudarà a reduir la pressió i fricció a la pell i, així, evitar les lesions com les llagues de pressió, prevenir contractures musculars i tenir una correcta distribució del pes corporal.

A continuació, us donem unes indicacions per a mantenir una bona postura a la cadira de rodes:

  • Tenir les espatlles relaxades.
  • Els glutis han d’estar col·locats enrere del seient, a tocar el respatller i al mig del seient.
  • La pelvis no ha de tenir inclinacions laterals.
  • Els genolls han d’estar en paral·lel, una mica separats i amb angle recte respecte a la cadira. També, és important mantenir els genolls a nivell de malucs o una mica per sota.
  • L’esquena i el cap han d’estar rectes. En la visió de perfil hem de veure que l’esquena forma un angle recte entre aquesta i les cames.
  • I, pel que fa als peus, és important que estiguin recolzats als pedals de la cadira.

 

Seguiment personalitzat

El nostre equip de fisioterapeutes vetllen perquè tots els nostres residents tinguin una bona postura al seure o al moure’s i, en especial atenció, a aquells que conviuen en una cadira de rodes. Per això, diàriament recordem i ajudem a adquirir la millor higiene postural.

 

Deixa un comentari