Sagrat Cor Residència per a gent gran i Centre de Dia logo color

Sagrat Cor és una residència per a gent gran amb 81 places àmplies, amb habitació individual, i centre de dia amb 12 places més situada a Banyoles.

Ens trobaràs al centre de Banyoles, a 10 minuts de Girona i 30 minuts d’Olot.

Informació de contacte
Segueix-nos:
Torna al menú

Sagrat Cor

  /  Activitats   /  La importància de mantenir el cervell actiu
La importància de mantenir el cervell actiu

La importància de mantenir el cervell actiu

El cervell és un òrgan molt important, ens permet fer un nombre infinit de funcions. Per això és vital i de gran importància mantenir el cervell actiu i més si parlem de la gent gran.

Tasques com raonar, pensar, parlar, emocionar-nos, estimar… són alguns dels sentiments o de les accions que fem gràcies a les indicacions del nostre cervell.

 

La importància de mantenir un cervell actiu i una vida activa

Mantenir el cervell actiu és una de les maneres de prevenir les malalties neurodegeneratives. I ho fem tant per protegir-lo com per endarrerir el deteriorament quan ja hi ha la malaltia present.

Per fer-ho és necessària qualsevol activitat que requereixi un esforç intel·lectual que agradi a la persona que l’hagi de fer. Ja sabem que si facilitem les coses sempre es fan millor, o més a gust. En aquest sentit podem promocionar la lectura, els passatemps, fer trencaclosques, escoltar la música per recordar-ne la melodia o la lletra. Totes aquestes activitats són beneficioses pel cervell i són molt positives de fer.

Al Sagrat Cor, a part de les activitats diàries que s’ofereixen, es dona l’opció de poder fer altres activitats a nivell individual que siguin interessants per la persona, com pot ser pintar, sopes de lletres, sudokus… I totes elles afavoreixen al bon funcionament del cervell.

 

 

Les relacions socials com a eina

Com hem dit, tot estímul del cervell ajuda a prevenir el deterior. Per tant, podem concloure que les relacions entre persones també són beneficiaries per aquest, ja que mentre mantenim una conversa, moltes vegades recordem fets o en planifiquem de nous. I això fa activat el cervell.

Al Sagrat Cor, sabem de la importància de mantenir el cervell actiu i també donem importància a les relacions entre persones. Aquí, al cap i a la fi, tots som una família i promovem espais de conversa agradables, tant pels nostres residents, com per quan aquests tenen visites.

A part, un cop cada 15 dies, fem una sortida al mercat. Sortir a l’exterior promou que les persones canviïn d’ambient i sentint inputs diferents. Això també els estimula. A més, amb aquestes passejades sovint trobem familiars o coneguts que s’apropen a parlar. Així fomentem, també, les relacions amb l’exterior.

 

 

En definitiva, mantenir el cervell actiu és crucial per a una bona salut mental. L’estimulació cognitiva mitjançant la lectura, aprenentatge i activitats intel·lectuals manté la ment àgil, millorant la memòria i prevenint problemes neurodegeneratius.

Deixa un comentari